Inspiration og holdninger

Gennem min barndom blev jeg ført ind i poesiens verden af min farmor, som selv var kunstner på dette felt. Det var en god ballast, især da jeg selv kom ind i kunstens verden, hvor tegning og maling betog mig mere og mere.

De senere år har jeg valgt at dyrke kunsten som udøvende. Mange af mine billeder bliver til gennem tanker og ideer fra poesiens og litteraturens verden.

Men også virkelighedens verden er spændende at bevæge sig i. Især de menneskelige sider interesserer mig, hvilket også mange af mine billeder giver udtryk for.

Gennem den kunst, jeg udøver, har jeg et ønske om at påvirke folk. Derfor følger jeg ikke en bestemt stilart, men ønsker frihed til at udtrykke mig, som jeg vil på et lærred - gå på opdagelse i mit indre, hvor der altid er en udvikling og en foranderlighed i gang.

Og inspirationskilderne ligger altid lige foran - livet, verden, fortid og nutid - meget bliver samlet op, og derefter bearbejdet. Jeg er kolorist, og kan lide at lade farver arbejde sammen, lade dem give billedet det særpræg, som jeg ønsker, give det hvide lærred en sjæl.

Når dette er opnået, er der skabt en indre ro og glæde - det, som var gemt langt inde, er med håndens hjælp kommet til udtryk i det færdige billede.

Jeg er autodidakt, men har i mange år været tilknyttet kunstskoler i Odense.

Gode inspirationskilder har været studierejser, bl.a. Israel, Berlin og Grækenland. I de senere år, har jeg hentet yderligere inspiration fra rejser til min fritidsbolig i Provence.

Provence, hvor jeg i de senere år har hentet megen inspiration til mine billedværker.